Halil Arda ve önümüzdeki süreç!
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler

Halil Arda ve önümüzdeki süreç!

Facebook'ta paylaş
07/12/2020 , 11:39:37 Hit: 509

Şu günlerde Gaziemir’de en çok konuşulan, popüler isim kim diye sorulduğunda en çok Halil Arda ismi telafuz edilecektir!

CHP Parti Meclisi’nin Ocak ayı sonunda son toplantısıyla birlikte ismi Gaziemir gündemine düşen Halil Arda’nın popülaritesi hayli arttı.

Bunu gerek kendisinin kişisel sosyal medya hesabından ve gerekse bizler yaptığımız haberlerin okunma, izlenme sayılarını gösteren istatistiklerinden anlıyoruz.

31 Mart 2019 yerel seçim süreci benim profesyonel düzeyde takip ettiğim onuncu seçim olacak!

1994 seçimleri benim, Buca’da bir siyasi parti yöneticisi olarak ve daha sonra seçildiğim meclis üyeliği görevi olarak birlikte katıldığım ilk siyasi deneyimimdi!

1995 yılıyla birlikte bu deneyimime yerel gazetecilik deneyimi de eklendi. Buca’da çıkan Çağdaş İzmir Gazetesi’nde haber müdürlüğü ile başladığım gazetecilik sürecim bugün Yerel Haberci yayınlarıyla süregelmekte!..

Gaziemir’e yerleştiğim 2002 yılında bugüne geçen 17 yıllık dönemde de çok sayıda yerel seçim ve genel seçim, referandumlar gördüm ve yaşadım…

Şimdi yine bir yeni süreci daha yaşayacak ve buradan da yeni deneyimler ve tecrübeler elde edeceğim.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu aday adaylığını ilan etmesinin ardından ilk basın toplantısında ifade ettiği bir deneyim vardı; “70 yıllık hayatımda görmediğim, yaşamadığım tecrübeyi son 3,5 ayda gördüm ve yaşadım!”

Gerçektende her seçim ayrı bir süreç ve deneyim!

Yerel Haberci’deki köşe yazılarımı takip edenler bilir. Düşüncelerimi çok açık yüreklilikle ve samimiyetle buradan kamuoyu ile paylaşırım.

Siyasi partilerdeki aday adaylığı süreciyle son yazımda yanılabileceğimi de not ederek, CHP’nin Gaziemir adayının mevcut başkan Halil İbrahim Şenol olabileceğini belirtmiştim. Belli bir mantığa oturttuğum bu görüşümde yüzde elli yanılmışım(!)

Belediye başkan adayının ismini bilirken soyadı kısmında yanıldım (!)

Ak Parti’nin Gaziemir Belediye Başkan Adayı olarak Nazmi Yılmaz’ı göstereceğini ilk yazan isim olduğumu da düşündüğünüzde ileri sürdüğüm görüş isabetinin yüzde 75 olduğunu da ‘es’ geçmeyelim lütfen(!)

Mizahi bir dille de olsa yaptığım özeleştirinin ardından şimdi ciddi konularımıza yine geri dönelim…

 

Halil Arda’nın CHP’nin Gaziemir Belediye Başkan Adayı olması başta kendisi ve ailesi olmak üzere yakınları açısından gerçektende de onur verici bir durumdur.

Bunun yanı sıra cumhuriyet ile birlikte kurulan Seydiköy’ün (Gaziemir’in) kurucu ilk belediye başkanının torunu iseniz bu sizin için ayı bir onur ve kıvanç kaynağıdır.

(Halil Arda’nın kendi deyimiyle) Bundan yüz yıl kadar önce Seydiköy’de Müftü iken Kurucu Belediye Başkanı olarak tarihe geçen Abdullah Arda’dan sonra torunu Halil Arda’nın Gaziemir’de belediye başkanlığına talip olması ‘kader’ denilen terimle de yorumlamak mümkün!

31 Mart 2019 gecesinde çıkacak sonuç ise elbette Gaziemir halkının teveccühü sonucu şekillenecek!

Halil Arda ve seçimde belediye başkan adayı olmak için yarışacak herkese şimdiden başarılar diliyorum.

Şimdi gelelim önümüzdeki sürece!

 

MECLİS LİSTELERİ HAYLİ BAŞ AĞRITACAK!

 

Seçimlerde Cumhur İttifakı Adayı olarak yarışacak Ak Parti Gaziemir Belediye Başkan Adayı Nazmi Yılmaz’ında;

Millet İttifakı Adayı olarak yarışacak CHP Gaziemir Belediye Başkan Adayı Halil Arda’yı oldukça zorlayacak konu, belediye meclis üyesi aday listelerinin hazırlanması ve kesinleşmesi olacak!

Kulis bilgilerine göre Nazmi Yılmaz’ın İl’e gönderdiği ileri sürülen belediye meclisi aday listesi şimdiden tartışılmaya başlandı bile!..  Aday listesi her ne kadar öneri listesi olarak ta sunulmuş olsa itirazların başladığı kulislerde konuşuluyor. İl’den eklenecek isimler, olası kaydırmalar, değişiklikler Nazmi Yılmaz’ın başını şimdiden ağrıtmaya başladı bile!

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin talimatı sonucunda MHP tüm Türkiye’de belediye meclisi seçimlerine kendi amblemiyle ve kendi listesiyle girecek. Bu durum Ak Partili belediye başkan adaylarını liste sıkışıklığı nedeniyle rahatlatmış görünüyor. Bunun yanında Gaziemir özelinde tecrübeli bir siyasetçi olan Nazmi Yılmaz’ın listesinde MHP seçmenine sıcak gelecek isimlerin görürsek te hiç şaşırmayalım!

 

CHP Gaziemir Belediye Başkan Adayı Halil Arda’nın durumu ise Ak Partili rakibi Nazmi Yılmaz’a göre daha zor ve karmaşık!

 

Gaziemir’de de İyi Parti ile ittifak yapan CHP’de belediye meclis listesinde bu partiden isimler de yer alacak!

 

İYİ PARTİ GAZİEMİR’DE FERMUAR İSTİYOR

 

CHP’de İyi Parti’ye iki yada üç meclis üyesi sırası verilmesi konusunda genel bir eğilim oluşsa da İyi Parti’de beklentiler hayli yüksek!

İyi Parti belediye meclis listesinde fermuar sistemi yani bir isim CHP’den, bir isim İyi Parti’den olması görüşünde!

Bu gerçekleşirse 31 kişiden oluşan Gaziemir Belediye Meclisi’ne seçilenlerin yarı yarıya paylaşılması demek!

İyi Parti’nin bu önerisinin hayata geçirilmesi siyaseten uzak bir ihtimal olsa da, liste sürecinde çok çetin tartışmalar yaşanacağına işaret ediyor!

İyi Parti’de öne çıkan bir başka beklenti de, partilerinden seçilecek meclis üyeleri arasından bir de başkan yardımcısı görevi verilmesi!..

CHP ile İyi Parti arasındaki meclis üyesi listesi çalışmalarında yetki partilerin il ve ilçe yönetimlerinde!

CHP’nin seçim kuruluna sunacağı meclis üyesi aday listesi Gaziemir Belediye Başkan Adayı Halil Arda için ayrıca büyük öneme sahip. Arda belediye başkanı seçilmesi halinde belediye meclisinde partisinin salt çoğunluğa tek başına sağlamak isteyecektir. Belediye bütçesi, imarı, encümeni, denetiminde sorun yaşamamak için Arda’nın bunu istemesi çok doğal!

 

CHP’de belediye meclis üyeliği aday adaylığı için 49 isim başvuruda bulundu. Aralarında ikinci ve üçüncü kez meclis üyesi olarak görev yapmak isteyenler de 20’nin üzerinde!..

Bunun yanında Halil Arda’nın belediye meclisinde görmek istediği teklif götürdüğü isimler de eklenince seçilecek sırada olmak isteyen hayli aday olacak!

Buna üst kademelerden yazdırılmak istenecek isimlerde dahil edildiğinde liste yapma zorluğu daha da artacak!

Halil Arda’yı, listelerin ilçe seçim kuruluna sunulacağı son tarih olan 19 Şubat’a kadar çok stresli bir süreç bekliyor. Sonrasında kesin aday listelerinin ilan edileceği 3 Mart’a kadar da, eksiklerin tamamlanması vs. gibi teknik ve çok önemli bir süreci karşılayacak!

 

Bu süreçte O’nun yükünü azaltacak tek şey ise başta bugüne kadar kendisini destekleyenler olmak üzere parti içinde her etki paydaşlarının makulde uzlaşması olacak!

Selman
06/02/2019 , 13:22:01
Çalışanlar
Çok sayıda kişi işe gitmiyor, başkanı bekleyen sorun bu,
Osman
06/02/2019 , 11:56:46
Başarılar
Halil Arda Gaziemir için bir şanstır.başarılar.
Gaziemir li
06/02/2019 , 06:41:00
Yonetici
Daha önce yorum attım ama yorumum yayinlamadiniz taraflı bir yayıncılık mi yapıyorsunuz
ÇARŞI
05/02/2019 , 15:58:31
Tebrik
HALİL ARDA BAŞKANLA HEDEF 2019!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
18/03/2024 , 11:13:17 Hit: 509
SİYASET
17/03/2024 , 11:10:47 Hit: 509
SİYASET
16/03/2024 , 18:21:50 Hit: 509
SİYASET
16/03/2024 , 10:21:00 Hit: 509
GAZİEMİR
16/03/2024 , 09:30:00 Hit: 509
SİYASET
15/03/2024 , 12:31:36 Hit: 509
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin