CHP PM ONAYLADI. HALİL ARDA GAZİEMİR ADAYI
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SİYASET

CHP PM ONAYLADI. HALİL ARDA GAZİEMİR ADAYI

Facebook'ta paylaş
CHP’de en üst karar organı olan Parti Meclisi (PM) 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde İzmir’deki adaylarını belirledi. Tunç Soyer Büyükşehir, Halil Arda CHP’nin Gaziemir belediye başkan adayı gösterildi.
28/01/2019 , 09:45:41

Kamuoyunda giderek eleştiri konusu olmaya başlayan CHP’nin İzmir’deki belediye başkan adayları Buca ve Bayraklı dışında İzmir Büyükşehir ve 23 ilçenin belediye başkan adayı partinin en üst karar organı olan Parti Meclisi’nde (PM’de) onaylanarak kesinleşti. PM üyelerinden ve İzmir Milletvekili Sevda Erden Kılıç görevinden istifa etti. Kılıç’ın MYK listesinin yeniden ele alınması yönündeki önerisinin dikkate alınmamasına tepki göstererek görevinden istifa ettiği kulislere yansıdı. Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Merkez Yönetim Kurulu’na (MYK’ya) önerdiği ve MYK’dan oybirliği ile PM’ye getirilen Bayraklı Belediye Başkan Adayı Cevat Durak ile Buca Belediye Başkan Adayı Aydoğan Hepdemirgil’in adaylıkları oylamaya sunuldu. Parti Meclisi’nde yapılan oylamalar sonucunda Bayraklı ve Buca’dan aday gösterilen Durak ve Hepdemirgil’in adaylıkları onaylanmayarak düştü. Bu ilçelerde bir sonraki PM’de görüşülecek ve PM onayına yeniden sunulacak. CHP MYK’sından gelen listede de Narlıdere ve Çiğli’de aday isimleri de yer değiştirilerek PM’de oylandı. PM yapılan son değişikliği de oylayarak onayladı. Buna göre Narlıdere’de Ali Engin, Çiğli’de Utku Gümrükçü CHP’nin belediye başkan adayı oldu.

Gaziemir özelinde ise CHP’de Halil Arda’nın adaylığı PM’de oylanarak kabul edildi ve kesinleşti.

Kulis bilgisine göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Gaziemir’de mevcut başkan Halil İbrahim Şenol ve Halil Arda üzerinde dururken son tercihini Halil Arda’dan yana kullandı. Halil Arda’nın ismi MYK önerisi olarak PM gündemine geldi. Yapılan oylama sonucu onaylanarak Halil Arda Gaziemir Belediye Başkan Adayı oldu.

 

HALİL  ARDA KİMDİR?

1961 yılında o günkü adı Seydiköy’de doğan Halil Arda 1979 yılında Namık Kemal Lisesi’nden mezun oldu. 1999 Yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde yüksek eğitimini tamamladı. Evli ve iki çocuk babası olan Halil Arda Gaziemir’de Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olarak hizmet veriyor. Aktif siyasi yaşamını SHP ve CHP’de sürdüren Halil Arda 2004-2009 döneminde İzmir İl Genel Meclis Üyeliği yaptı. 2009 Yerel Seçimleri’nde CHP’den Gaziemir Belediye Başkan Aday Adayı oldu. 2019 yerel seçimlerinde bir kez daha partisinden belediye başkan aday adayı olan Halil Arda CHP Parti Meclisi onayı ile CHP Gaziemir Belediye Başkan Adayı oldu.

saffet Helvacı
28/01/2019 , 11:54:21
Sakin Adam. ..Aysberg gibi. ....
Halil Arda Gaziemir in ilk akil adamlarından Abdullah Ardanın torunu dedesi o zaman seydikoy ün mihek taşlarından birisi. .İnşallah halil Arda da Gaziemir e başkan olur dedesinin bıraktığı yerden hizmetlere devam eder. Bugüne kadar gaziemir de yapılamayan ve yapılması gereken işleri yapar farkı fark ettirir İzmirde Gaziemiri. ...Duruşuyla ..konuşmasıyla... yürüyüşü.. ile sakin bi adam olan halil başkana başarılar diliyorum yolu açık olsun slmlar sevgilerimle
GAZİEMİRLİ
28/01/2019 , 10:26:38
DEĞİŞİM VAKTİ
İNŞALLAH HAYIRLI OLUR, HALKIN ARASINDA DOLAŞAN, HALKIN İSTEKLERİNİ DİNLEYEN, HIZLA GELİŞEN VE NÜFUSU HER SENE ARTAN GAZİEMİR'İN TRAFİK VE PARK SORUNLARINLA ÇARE ÜRETEN, GAZİEMİR'İN SORUNLARINI GAZİEMİR'LİLERLE BİRLİKTE ÇÖZEN. MAKAMINA KAPANIP, AKVARYUMA BAKIP VAKİT GEÇİREN BİR BAŞKAN OLMAZ.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
19/04/2024 , 16:14:04
SİYASET
19/04/2024 , 15:30:12
GAZİEMİR
17/04/2024 , 12:06:42
AKTÜEL
17/04/2024 , 11:29:39
YAŞAM / MAGAZİN
18/04/2024 , 09:19:14
GAZİEMİR
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin