Aday adayları artık gün sayıyor
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler

Aday adayları artık gün sayıyor

Facebook'ta paylaş
07/12/2020 , 11:37:47 Hit: 472

Kentimizi ve ilçemizi 5 yıllığına yönetecek belediye başkanı ve belediye meclis üyelerini seçmemize 90 gün kadar süre kaldı.

Bu görevlere talip olanların hepsinin gözü Ankara’da!

Ankara’da dememin sebebi de bildiğiniz gibi 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde partilerin hepsi adaylarını merkez yoklaması yöntemiyle belirliyor olması!

Önceki seçimlerde CHP dışında tüm partiler bu yöntemi kullanırken 2019 yerel seçimlerinde ise oybirliği var. CHP’de adaylarının hepsini merkez yoklaması ile belirleyecek. CHP, Belediye meclis üyesi adaylarını Eğilim Yoklaması ile belirleyecek. Eğilim yoklaması isteyen ilçelerde parti içinde sandık konulacak. Üyeler gidip aday tespiti yapabilecek.

Gaziemir özelinde ise Eğilim Yoklaması yapılmayacak. Belediye başkan adaylığı için 9 isim, meclis üyeliği için 49 aday adayının yarışacağı CHP Gaziemir’de şaşırtıcı bir şekilde oy ve tutum birliği ile Eğilim Yoklaması yapılmaması kararı alındı. 2014 yerel seçim sürecinde önseçim ile seçilen ve 2019 yerel seçimlerinde bir kez daha meclis üyesi adaylık başvurusu yapan isimler dahi kimse Eğilim’den yana bir tavır almadı yada alamadı!

 

Hafta sonu Sarnıç’taydım.

1984 yılında Bulgaristan’da işbaşında bulunan totaliter rejiminin Türklere uyguladığı asimilasyon politikaları sırasında yaşamını yitirenler için Balgöç İzmir’in bir anma etkinliği vardı.

Bildiğiniz üzere Balgöç İzmir Şube Genel Başkanı olan ve aynı zamanda iki dönemdir CHP’den Gaziemir Belediye Meclis Üyesi olarak görev yapan Abdurrahim Nursoy Gaziemir Belediye Başkan Aday Adayı oldu.

Balgöç etkinliğinde mevcut CHP’li Gaziemir Belediye Başkanı olan ve 2019 seçimlerinde bir kez daha aday olduğunu açıklayan Halil İbrahim Şenol rakibi Abdurrahim Nursoy ile hayli samimi bir görüntü verdi. Her ikisi de yaptıkları konuşmalarda bir birlerine atıfta bulunurken dikkatliydi.

CHP’den belediye başkan aday adayı olan diğer başka isimlerde etkinlikte vardı. Muzaffer Kapı, Hakan Süvari’de Balgöç etkinliğine katıldı.

Yarışa sürpriz bir şekilde giren Seydiköylüler Derneği Başkanı Hakan Süvari ile konuştuk. Süvari geçtiğimiz günlerde Ankara’da olduğunu belirtti. Görüşmelerden hayli umutlu ve olumlu ayrıldığını ifade etti.

Anlaşılan o ki CHP Genel Merkeze gidenler nedense oradan umutla ayrılabiliyor.

 

Genel Merkez düzeyinde en ağırlıklı isim olarak çok sayıda isim lanse edilmek istense de, kulağıma gelen isimi paylaşmak yerine süreci bende bekleyeceğim.

 

CHP’de Gaziemir özelinde Ocak ayının ikinci haftasında aday açıklanacaktır.

 

İyi Parti’den Gaziemir Belediye Başkan Aday Adayı başvurusu yapan Leman Emin, seçimlerde partilerin başında olacak olan CHP İlçe Başkanı Kasım Özkan, Ak Parti İlçe Başkanı Erol Kaya ve İyi Parti İlçe Başkanı Beyhan Mutlu etkinliğe katılan siyasilerdendi.

Etkinlik öncesi her biriyle ayak üstü kısa görüşme fırsatı bulduk.

CHP İlçe Başkanı Kasım Özkan’a Eğilim Yoklaması hakkında nasıl bir görüş ortaya çıktığını sordum. Özkan “Her bir meclis üyesi aday adayını telefon ile aradık. Ne düşündüğünü sorduk? Tüm görüşmelerden ortaya çıkan sonuç Eğilim Yoklaması’nın yapılmaması yönündeydi. Biz de durumu İl başkanlığımıza bildirdik” dedi. Özkan’da konuştuğumuz bazı meclis üyesi aday adayları da Eğilim Yoklaması için öngörülen sürenin yetersizliğini öne sürdü!

İyi Parti İlçe Başkanı Beyhan Mutlu ile konuşmamız Millet İttifakı ile ilgiliydi. Mutlu’ya İyi Parti İzmir’de olduğu gibi Gaziemir’de de belediye başkanlığı seçimine katılıp katılmayacağının belli olup olmadığını sordum. Mutlu ise görüşmelerin devam ettiğini ancak belediye meclis üyeliği seçimlerinde her partinin kendi listesiyle yarışacağı görüşünün ağırlıklı olduğunu ifade etti. Haber Türk yazarı tecrübeli gazeteci Muharrem Sarıkaya’nın bugünkü köşesinde de belirttiği gibi gerek Cumhur İttifakı gerekse Millet İttifakı’nda öne çıkan ana görüş belediye meclis üyelikleri için yapılacak seçimde tüm partiler kendi amblemleriyle yarışacak!

Bu ana görüşün yanında bazı seçim çevrelerinde farklı partililerin farklı partilerin meclis üyesi aday listelerinde görürsek te pek şaşırmayalım derim!

İyi Parti’den Gaziemir Belediye Başkan Aday Adayı olan Leman Emin’le de konuştuk. İttifak konusunda ise Gaziemir özelinde Leman Emin ayrı ayrı olarak seçimlere girmekten yana olduğunu bir kez daha dile getirdi. Ancak partisini alacağı her türlü karara da saygılı olacağının altını çizdi.

2009 seçimlerinden sonra ilk kez üst düzey bir görevle yeniden gündeme gelen Ak Parti’nin yeni ilçe başkanı Erol Kaya’da etkinlikteydi. Ancak kalabalıkta bir araya gelmek mümkün olmadı.

Ancak Ak Parti Gaziemir için Aralık ayının son haftası oldukça heyecanlı geçecek. Parti kulislerine yansıyan bilgilere göre Ak Parti’nin Gaziemir adayı hafta ortasında açıklanacak!

Çarşamba günü Ak Parti Gaziemir Belediye Başkan Adayı olarak Nazmi Yılmaz’ın ismi açıklanması kesin gibi!

Bekleyeceğiz göreceğiz.

  

  

 

Murat
26/12/2018 , 10:01:47
Baskan
Halil başkanim rahat ol Gaziemir sen sen gaziemirsin halk senden memnun herkesin amacının ne olduğunu neden aday olduğunu herkes biliyor emin ol
SALİH
24/12/2018 , 13:24:39
BAŞKAN HERYERDE HALİL İBRAHİM ŞENOLDUR.
Mustafa
23/12/2018 , 21:02:14
Mart 2019
Yeni başkanımız Halil Arda.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
19/04/2024 , 16:14:04 Hit: 472
SİYASET
19/04/2024 , 15:30:12 Hit: 472
GAZİEMİR
17/04/2024 , 12:06:42 Hit: 472
AKTÜEL
17/04/2024 , 11:29:39 Hit: 472
YAŞAM / MAGAZİN
18/04/2024 , 09:19:14 Hit: 472
GAZİEMİR
15/04/2024 , 12:38:32 Hit: 472
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin