Bulgaristan Türkleri Asimilasyon Şehitleri’ni unutmadı
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
AKTÜEL

Bulgaristan Türkleri Asimilasyon Şehitleri’ni unutmadı

Facebook'ta paylaş
1984 yılından itibaren totaliter baskı rejimi nedeniyle Bulgaristan’da asimilasyonla karşılaşan Türkler ilk asimilasyon şehidi 18 aylık Türkan Bebeği unutmadı. Balgöç İzmir’in Sarnıç’ta düzenlendiği anma etkinliğinde duygulu anlar yaşandı.
23/12/2018 , 18:57:21

Bulgaristan’da yaşayan Türklerin önce adlarını daha sonra dillerini ve dinlerini yasaklayarak baskı altına almak isteyen totaliter Bulgaristan rejiminin uyguladığı katliamlarda binlerce Türk yaşamını yitirdi.

Asimilasyon politikalarının 30’uncu yıldönümü nedeniyle kısa adı Balgöç olan Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği İzmir Şubesi bir anma etkinliği düzenledi.

Gaziemir Belediyesi tarafından yapılan Balkan Göçmenleri Anıt Parkı’nda gerçekleşen Asimilasyon Şehitleri Anma Etkinliği’ne Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, CHP İlçe Başkanı Kasım Özkan, Ak Parti İlçe Başkanı Erol Kaya, İyi Parti İlçe Başkanı Beyhan Mutlu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda siyasi parti temsilcisi, göçmen dernekleri başkan ve temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.

Anma etkinliğinde kısa bir konuşma yapan Balgöç İzmir Şube Genel Başkanı Abdurrahim Nursoy “Türkan Bebek başta olmak üzere Bulgaristan’da Türk kalabilmek için her türlü baskı ve zulüm karşısında verdiğimiz şehitleri ve gazilerimiz şükranla anıyoruz” dedi.

Balkan Göçmenleri temsilcileri de yaptıkları konuşmalarda yaşadıkları asimilasyonu anlatırken  hayli duygulandılar. Kendilerinin öz be öz Türk olduğu vurgusunu yapan konuşmacılar “Bize Bulgar Türkü diye hitap edilmesinden büyük rahatsızlık duyuyoruz. Herkes çok iyi bilsin ki biz öz be öz Türk’üz. Bulgaristan Türkü’yüz. Kuvayı Miliye adını ilk duyuran bizler Mustafa Kemal Atatürk’Ün hemşerileriyiz” dediler.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol yaptığı konuşmada “Bende Balkanlardan gelen Türkleriz. Dedem 1914 Balkan Harbi sırasında Anadolu’ya gelmiş. Balkan Türklerinden her şey ancak asla vatan haini çıkmaz. Bulgaristan’da yaşanan asimilasyonun 30 yıl dönümü nedeniyle bir aradayız. Asimilasyonda şehit düşen tüm soydaşlarımızı saygıyla ve rahmetle anıyoruz. Bugün ayrıca Menemen’de yobazlar tarafından haince katledilen Kubilay’ın da katledildiği bir gün. Tüm devrim şehitlerimizi  saygı ve şükranla anıyoruz” dedi.

Öğrenci çocukların okuduğu şiirler ve oratoryonun ardından Göç Anıtı’na Balgöç İzmir Şube Genel Başkanı Abdurrahim Nursoy çelenk bıraktı. Daha sonra katılımcılar anıta karanfiller bıraktı. Şehitler için okunan Kuranı Kerim’in ardından dua edildi. Şehitler anısına hayır dağıtımı gerçekleştirildi.

 

 

Raim Baki
24/12/2018 , 06:53:11
MHP ilçe Başkanlığından yokmuydu kimse Türker bey

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
23/04/2024 , 13:32:29
GAZİEMİR
21/04/2024 , 16:19:04
GAZİEMİR
21/04/2024 , 15:51:55
SPOR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin