İLKNUR HEMŞİRE’NİN ORGANLARI 4 CANDA YAŞAYACAK
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler

İLKNUR HEMŞİRE’NİN ORGANLARI 4 CANDA YAŞAYACAK

Facebook'ta paylaş
Beyin kanaması sonucu yaşama veda eden Hemşire İlknur Kocadağ’ın organları yıllarca organ bekleyen hastalara umut oldu. Yıllarca mesai yaptığı İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bu kez kendisi yatan İlknur Hemşire bu kez organlarıyla hastalara derman oldu.
20/12/2018 , 11:22:21

Bir çocuk annesi ve 20 yıldır görev yaptığı İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Hemşire olarak görev yapan İlknur Kocadağ geçirdiği 16 Aralık 2019 günü beyin kanaması sonucu yaşamını yitirdi. İlknur Hemşire’nin vefat haberi mesai arkadaşlarını derinden üzerken sağlık mesleğinin ne kadar onurlu ve özverili bir meslek olduğunu ortaya koyması açısından da yeni bir örnek ortaya koydu.

İlknur Hemşire vefat etmesinin hemen ardından ailesinin kararıyla bağışladığı organlar bu kez yıllarca organ bekleyen hastaların umudu oldu. İlknur Hemşire’nin karaciğer, akciğer ve böbrekleri ile korneaları alınarak organ bekleyen hastaların dermanı oldu.

Hastanenin organ nakil sorumlusu olan genel cerrah Opr. Dr. Ahmet Er en zor görevlerinden birini yaptı. Yıllarca aynı bölümde çalıştıkları, ameliyathane binasında her gün karşılaştıkları

İlknur Kocadağ'ın bu kez cerrahi müdahale yaparak organlarını almak durumunda kalan Opr. Dr. Er oldukça duygulu anlar yaşadı. 10 saatlik süren operasyonu anlatan Er “30 yıllık cerrahlık hayatım boyunca duygusal olarak en zor ameliyata girmek zorundaydım. İlknur Hemşire’nin yoğun bakımdaki tedavi süreci boyunca iyileşmesi için çok dua ettik. Arkadaşımız çok çalışkan ve hanımefendi bir insandı. Ölümüne çok üzüldüm. Beraber çalıştığımız bir hemşire olduğu için büyük üzüntü yaşadım. Yaklaşık 12 yıldır organ nakil biriminde görev yapıyorum. Çok sayıda operasyona katıldım ama bu meslek hayatımdaki en duygusal ve üzücü nakil oldu. Gözlerim doldu ancak bunu etrafıma hissettirmedim. Hemşireme ameliyathanede veda ettikten hemen sonra 70 yaşındaki erkek hastaya Kocadağ'ın böbreğini naklettim. İlknur hemşire için hastanede düzenlenen törene nakil ameliyatında olduğum için katılamadım. Ben o dakikalarda ameliyathanede onun organını yaşatmak için mücadele verip, tören düzenliyordum. Ekibimle beraber güzel ve mutlu bir törende, hemşiremizin böbreklerinin başka bir bedende can olmasını sağladık” dedi.

 

Kocadağ'ın böbreğinin nakledilen hastaya kısa sürede uyum sağladığını vurgulayan Er, yasal sorumluluk gereği hastaya kimden böbrek nakledildiğini açıklayamadığını sadece muayene sırasında hastaya böbreğine iyi bakması gerektiğini üzerine basarak anlattığını söyledi.

 

"BİR SAĞLIK ÇALIŞANI OLARAK HASTALARA HAYAT VERDİ"

 

Genel cerrahi servisinde başhemşire olarak görev yapan Fazilet Adıgüzel de Kocadağ ile yıllarca görev yaptıklarını, ölümünün kendisini çok üzdüğünü söyledi.

 

İlknur hemşirenin çalışkanlığıyla genç meslektaşlarına örnek olduğunu belirten Adıgüzel, "Ailesinin organlarını bağışlama kararı almasının ardından mutlu olduk, bir sağlık çalışanı olarak hastalara hayat verdi. Biz de onu örnek alıyoruz. Hepimiz organlarımızı bağışlama kararı aldık, ailelerimize söyledik. Önümüzdeki günlerde başvurumuzu yapacağız" ifadelerini kullandı.

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
19/03/2024 , 10:20:25
SİYASET
18/03/2024 , 11:13:17
SİYASET
17/03/2024 , 11:10:47
SİYASET
16/03/2024 , 18:21:50
SİYASET
16/03/2024 , 10:21:00
GAZİEMİR
16/03/2024 , 09:30:00
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin