İGAM’dan Mülteci Hakları için Medya ve Sivil Toplum’la İşbirliği Projesi
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
AKTÜEL

İGAM’dan Mülteci Hakları için Medya ve Sivil Toplum’la İşbirliği Projesi

Facebook'ta paylaş
17/12/2018 , 12:21:29

Aralarında Pro.Dr. Murat Erdoğan, Prof.Dr.Ülkü Doğanay, Doç.Dr.Başak Yavcan, Doç.Dr.Gökay Özirim,  Dr.Aslı Aytaç, Av.İrem Geçmez ve Didem Akan’ında bulunduğu akdemiysen, konu uzmanı ve sorumlusu İzmir basın temsilcileriyle Çeşme’de bir araya geldi.

Türkiye’nin üstesinden gelmek ve kabullenmek durumunda bulunduğu mültecilerle ilgili konular masaya yatırıldığı iki günlük toplantılar serisinde bir de basın ve sivil toplum temsilcileriyle “Hak Odaklı Habercilik ve Medyadan iyi örnekler” konulu bir atölye çalışması gerçekleştirildi.

Kısa adı İGAM olan İltica ve Göç Araştırmaları Merkezi’nin Gazeteciler Cemiyeti işbirliği içinde gerçekleştirdiği “Mülteci Hakları ve Sivil Toplum İş Birliği Projesi İzmir Programı” oldukça yoğundu.

Türk Alman Üniversitesi Öğretim Üyesi ve İGAM Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Murat Erdoğan ilk gün programında Suriye Krizi ve Türkiye’deki Güncel Durum hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Prof.Dr.Ülkü Doğanay Medyada Nefret Söylemi konulu bir konuşma yaptı. İlk günün son programı ise Açık Oturum düzenlendi. Suriyeli Edebiyatçı Şair Hael Srour, Uluslar arası Aktivist Sanatçılar Birliği Başkanı Ümit Yaşar Işıkhan, Başkent Üniversitesi Tür Dili Edebiyatı Öğretim Üyesi Dr.Aslı Aytaç ile medya temsilcilerinin katıldığı toplantının moderatörlüğünü Prof.Dr.Ülkü Doğanay yaptı.

İkinci gün toplantılarında TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr.Başak Yavcan Medya Koşullanmasını Sonuçlarının İçerik Analizi İle Gösterimi’ni yaptı.

İGAM İletişim Müdürü Didem Akan Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı, Dünya Gıda Programı Sosyal Uyum Yardımı ve Basın konularında bir sunum gerçekleştirdi.

Programın öğleden sonrası oturumlarında Yaşar Üniversitesi Öğretim Üyesi Gökay Özerim Mülteci Destek Süreçlerinde Sivil Toplum ve Gençliği Rolü konulu bir konuşma yaptı.

Mülteci-Der temsilcisi Av.İrem Geçmez Mülteci Hukuku’nda Sınırdışı Uygulamaları ve Medya Etkisi konulu bir konuşma yaptı.

İzmir’de Suriyeli Mültecilerle Dayanışma Derneği temsilcisi Mohammad Saleh Ali’de İzmir’deki Mültecilerle İlgili Güncel Durum hakkında bir bilgilendirme gerçekleştirdi.  

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
17/04/2024 , 12:06:42
AKTÜEL
17/04/2024 , 11:29:39
YAŞAM / MAGAZİN
18/04/2024 , 09:19:14
GAZİEMİR
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
15/04/2024 , 11:27:01
AKTÜEL
15/04/2024 , 11:21:27
AKTÜEL
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin