SEYDİKÖYLÜLER İÇİN ÇOK ÖZEL VE DEĞERLİ BİR GÜN
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
GAZİEMİR

SEYDİKÖYLÜLER İÇİN ÇOK ÖZEL VE DEĞERLİ BİR GÜN

Facebook'ta paylaş
30/11/2018 , 17:48:34

Ankara’da Anıtkabir’i ziyaret ederek Büyük Önder Atatürk’ün manevi huzuruna çıkan Seydiköylüler Derneği heyeti duygu dolu anlar yaşadı.

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu ve İlk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün sonsuzluğa uğurlanışının 80’nci yılında Anıtkabir’in İzmir’in Gaziemir İlçesi’nden önemli konukları vardı.

Seydiköylüler Derneği Başkanı Hakan Süvari’nin öncülüğünde dernek yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Seydiköylüler Derneği Tiyatro ve Türk Halk Müziği Koro üyeleri ile dernek üyeleri Ata’nın huzuruna çıktı.

Seydiköylüler Derneği’nin ziyaretinde resmi protokol uygulandı.

Aslanlı Yol’dan Anıtkabir Tören Alanı’na gelen Seydiköy heyeti burada Askerler eşliğinde Anıtkabir’e çıktı.

Mozoleye Seydiköylüler Derneği’ni temsilen Dernek Başkanı Hakan Suvari çelenk koydu. Ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı hep bir ağızdan okundu. Buradaki törenin ardından Seydiköylüler Heyeti Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti. Dernek Başkanı Hakan Süvari Anıtkabir Özel Defteri’ne Gaziemir Seydiköylüler Derneği olarak duygu ve düşüncelerini yazdı.

Hakan Süvari Anıt Özel Defteri’ne şunları yazdı:

Cumhuriyetimizin Kurucusu, Kurtuluş Savaşı'nın Baş Komutanı, İstiklal Marşımızın ve Bayrağımızın Önderi

Büyük Atatürk!

 

Aramızdan ayrılışının 80. Yıl dönümünde sana sevgi ve saygılarımızı sunmak için huzurunuzdayız.

 

Sizinde ata topraklarınız olan Rumeli’nin torunları olarak, eşsiz hatıranız önünde saygıyla eğiliyoruz.

 

Gösterdiğin yoldan ve izinden hiçbir zaman ayrılmayan bir topluluk olan İzmir’in Seydiköy’ünde yaşayanların kurduğu Seydiköylüler Derneği olarak; Size minnet ve özlem duygularımızı ifade etmek istiyoruz!

 

İlerlemenin, gelişmenin, insanca yaşamanın anahtarının Sizin ilkelerinizde olduğunun bilincinde, Türk Milleti’ne ve Laik Cumhuriyetimize bağlı olarak durmadan, dinlenmeden çalışacağımıza manevi huzurunuzda söz veriyoruz.

 

“Ne Mutlu Türküm Diyene!”

 

MEZAR ODASI DUYGULANDIRDI

 

Misak-ı Milli Kule’den sonra Anıtkabir’in zemininde yer alan Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı Destanları’nın panoramik figürlerinin ve tabloların bulunduğu Müze gezildi. Mozolenin birinci katı olan şeref holündeki sembolik lahit taşının tam altında bulunan Mezar Odası önüne gelen Seydiköylüler Heyeti’ne görevli asker tarafından Atatürk’ün toprağa verilmesi ve mezar hakkında bilgilendirme yapıldı.

Askerin “Mezar odası Selçuklu ve Osmanlı mimari stilinde sekizgen planlı olup, piramidal külahlı, tavanı geometrik motifli mozaiklerle süslenmiştir. Zemin ve duvarlar siyah, beyaz, kırmızı mermerlerle kaplanmıştır. Mezar odasının ortasında kıble yönünde kırmızı mermer sanduka yer almaktadır. Mermer sandukanın çevresinde bütün illerden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden gönderilen toprakların konulduğu pirinç vazolar bulunmaktadır. Atamızın mezarının hemen karşısında bulunan Pencere’den O’nun çok sevdiği Ankara Kalesi görülmektedir” sözleri sonrası Seydiköylüler Heyeti’ni oldukça duygulandırdı.

Anıtkabir’deki törenin ardından Seydiköylüler Derneği Heyeti Ulus’taki İlk Meclis ile Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni gezerek bilgi aldı.

Seydiköylüler Derneği’nin tarihi gezisinde Atatürk bir kez daha şükran ve minnetle anıldı.

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin