Her ulusun tarihinde kahramanlar yatar.
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler

Her ulusun tarihinde kahramanlar yatar.

Facebook'ta paylaş
25/11/2018 , 09:48:35

 

10 Kasım! Kendimizi sorgulama günü…

“O kimdir ?” sorusun cevabını kaçımız, kaç öğrencimiz, milletimizin kaç ferdi, gerçekten anlamaktadır, anlatabilmektedir?

10 Kasım! Geleceğe umutla bakabilmek, O’nun manevi huzuruna başımız dik, alnımız açık çıkabilmek için kendimizi sorgulama günü…

Kasım’ın 10’u!

Aramızdan ayrılışının 80.yılı Ata’mızın!

O’nu “ahlarla, vahlarla” anmak, 10 Kasım’ların ne kadar hüzünlü olduğunu yazmak niyetinde değilim!

Vakit ağıt yakma zamanı değil, vakit çalışma vaktidir.

Ata’mızı, vatanımızın kurtarıcısı ve cumhuriyetimizin kurucusu olan  o dehayı, çocuklarımıza özümsetme ve daha da iyi anlatma zamanıdır.

UNESCO’nun Atatürk tanımı:

“Uluslararası anlayış, işbirliği, barış yolunda çaba göstermiş üstün kişi, olağanüstü devrimler gerçekleştirmiş bir inkılapçı, sömürgecilik ve yayılmacılığa karşı savaşan ilk önder, insan haklarına saygılı, dünya barışının öncüsü, bütün yaşamı boyunca insanlar arasında renk, dil, din, ırk ayırımı göstermeyen, eşi olmayan devlet adamıdır.”

Böyle bir liderin Dünya'ya yüz yılda bir geldiği söylense de bana göre bin yılda bir bile gelmez! Her ne kadar değerini bilemesek bile!

Bir Osmanlı subayı iken devletin içinde bulunduğu durumu hazmedemeyip silah arkadaşlarıyla beraber bağımsızlık mücadelesi başlatan, 23 Nisan 1920’de Ankara’da Birinci Meclisi açan, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’i ilan ederek yeni Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 10 Kasım 1938 günü saat 09.05’te hayatını kaybetmesinin ardından her 10 Kasım’larda ulusal yas tutulur.

Her ulusun tarihinde kahramanlar yatar.

Bizim tarihimizdeki kahramanların başında Mustafa Kemal Atatürk gelir.

Yine onun aramızdan ayrılışının üzüntüsünü yaşadığımız bir gündeyiz.

Ulu önder Atatürk yaşamı boyunca ulusu için çalışmış dünyada nadir liderlerden biridir.

Ömrü yettiğince bize kazandırdığı devrimlerle ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarmıştır.

Atatürk’ ü önce tanımalı ardından yurdumuz ve Türk Ulusu için yaptıklarını anlamalı ve anlatmalıyız.

Atatürk çok çalıştı ve yorularak aramızdan ayrıldı. Ancak bizler onun birer evlatları olarak O’nun izinden gitmeliyiz. Cumhuriyetimizi sonsuza kadar ayakta tutmak için daha da fazla çaba göstermeliyiz.

Atatürk’ü anlamak onun benimsediği düşünceleri uygulamakla olur.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşu yeni bir devre geçişin imzasıdır. Ülkenin her karışı yabancılar tarafından kuşatılmış iken özgürlüğüne düşkün Türk Milleti’ne liderlik yapan Atatürk, milletimizin asla tutsak yaşayamayacağını bilerek öncülük yapıp ülkemizi mucize bir şekilde bağımsızlığına kavuşturmuştur.

Atatürk sayesinde, sahip olduğumuz cumhuriyet içerisinde özgürce yaşamakta ve düşüncelerimizi ifade edebilmekteyiz!  Ayrıca Atatürk sayesinde hiç bir devlete bağlı olmadan ve hiç bir devletin esaretinde olmadan yaşamanın ve çalışabilmenin gururunu yaşamaktayız.

Bu eşsizlik içeren özgürlük duygusunu bizlere tattırmış olan yüce Ata’mıza en büyük şükran saygılarımızı ifade etmek ve O’nu gururlandırmak için, O’nun ülkemize kazandırmış olduğu devrim ve ilkelere sahip çıkmak en büyük görevimizdir.

Bu duyguyu görev bilincinde, tüm hayatımız boyunca uygulamalı ve çocuklarımıza en iyi şekilde aktarmaya çalışmalıyız.

Atatürk devrimleri günümüzde birçok ülkede bile hatırlanmaktadır. Bağımsızlığını kazanamamış ülkelere Atatürk Devrimleri örnek oluşturmaktadır. Bu sayede görülüyor ki Atatürk uluslararası bir dünya görüşünün sahibidir.

Her Türk vatandaşının görevi Atatürk’ü her 10 Kasım’da anmak ve anlamak sonraki nesillere anlatmaktır!

Bu duygu ve düşüncelerle, Türk Ulusu’nun yüreğinde ölümsüzleşen, Büyük Önder ATATÜRK’ü, başöğretmenimizi, bir kez daha  gurur , özlem ve saygıyla anıyorum.

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
25/04/2024 , 10:43:09
GAZİEMİR
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
23/04/2024 , 13:32:29
GAZİEMİR
21/04/2024 , 16:19:04
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin