Siyasiler tartışıyor Sarnıçlı indirim istiyor
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
GAZİEMİR

Siyasiler tartışıyor Sarnıçlı indirim istiyor

Facebook'ta paylaş
CHP’li Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ile Ak Parti İlçe Başkanı Nazmi Yılmaz arasındaki 2B satışlarında bedel tartışması devam ederken Ak Parti Grup Başkanvekili Hüseyin Aslan ve MHP İlçe Başkanı Köksal Koç tartışmalara dahil oldu. Sarnıç girişinde eylem yapan bölge sakinleri rayiç bedellerinde indirim istedi.
11/11/2018 , 22:32:04

Her seçim döneminde olduğu üzere yine bir seçim öncesi Sarnıçlıların uzun yıllardır özlemini çektiği tapu sahibi olma hayalleri ilçenin ana gündemi ve sorunu olmaya devam ediyor.

2B yasasının çıkmasının ardından uzun yıllar geçmesine rağmen bir türlü arzu ettikleri tapularına kavuşamayan Sarnıç sakinleri bu kez arsa rayiç bedeli olarak ortaya çıkan rakamları görünce hayal kırıklığı yaşadılar.

2018 Ekim ayı itibariyle artan tefe/tüfe endeksine güncellenerek arsa rayiç bedellerinin metrekaresi 322 ile 400 TL’ye varan rakamlara yükselmesi hak sahiplerinin tepkisiyle karşılaştı.

İlçenin bir anda siyasi gündemine oturan Sarnıç’taki 2B satışları Gaziemir Belediyesi’nin CHP’li Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ile iktidar partisinin ilçedeki temsilcisi konumundaki Ak Parti İlçe Başkanı Nazmi Yılmaz’ı karşı karşıya getirdi.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un  Sarnıç’ta 2B arazilerinde uygulanan fiyatların astronomik bulduğu yolundaki açıklamalarına Ak Parti İlçe Başkanı Nazmi Yılmaz’ın “Şenol rakamları abartarak ifade ediyor. Daha önce bin 100 – bin 200 lira olan rayiçler, 800’e çekildi. Buradan da yüzde 50 indirim ile 400 TL olurken peşin ödemede bu rakam 322 TL’ye indirildi” diyerek cevap verdi.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un son belediye meclis toplantısında da konuyu gündeme getirerek “Bugün Sarnıç’ta 2B sorununu çözdük diyerek demeçler verenler bu sorunu çözmek için 16 yıldır nerelerdeydiniz?” dedi. Şenol’un sözlerine cevap bu kez Ak Parti Gaziemir Grup Başkanvekili Hüseyin Aslan’dan geldi. Aslan Başkan Şenol’u rakamları devşirmekle suçlayarak “Hükümetten aldığı araziyi vatandaşa Bakanlık fiyatının çok üzerinde satan sayın Başkan Şenol’un olduğu görülüyor. Belediye arşivindeki belgelere bakmadan konuşmayı kendilerine yakıştıramadık. Bu tavrınız devam ederse vatandaşın gerçekleri görmesi için bu belgeleri Sarnıç’ın dört biryanına asarız” dedi.   

MHP Gaziemir İlçe Başkanı Köksal Koç’ta yaptığı açıklama ile tartışmalara dahil oldu. MHP İlçe Başkanı “30-40 yıldır bu araziler Sarnıçlı vatandaşlarımızın kullanımında olan yerler. Zamanın buralara yerleşmek adına buraları birilerinden satın aldılar. Buraların hazine yeri olduğuna farkına vardıklarında oraların iskanı için elerlinden geleni yaptılar. Belediyelik oldular. Belediye ile birlikte yollarını alt yapılarını yaparken maddi ve manevi destek verdiler. Yıllarca kendileri verdikleri paralarla imar edilen yerlerin sahibi olmak istiyorlar. Bundan daha doğal bir şey yok. Sarnıçlılar’a bu yerleri devlet bir lira ödemeden devretmesi gerekirdi. Konu yanlış zeminde tartışılıyor” dedi.

Belediyesi kapatılan Sarnıç’ın son belediye başkanı İsmail Acar’da yaptığı açıklamada açıklanan rayiç bedellerinin tefe/tüfe’ye göre yükseltilmesini tefeci faizi olarak niteledi. Acar “Bu paraların altından Sarnıçlılar kolay kolay kalkamaz!”dedi.

2B tartışmasına Sarnıçlı sakinler bu kez belde girişinde yaptıkları eylemle gösterdi.

Sarnıçlılar yaptıkları açıklamada kanunsuz hiçbir taleplerinin olmadığını ancak son açıklanan rakamları ödemelerinin de mümkün olmadığının altını çizdiler. Yaptıkları açıklamada “Bizler bağışta istemiyoruz hibede istemiyoruz. Kanunsuz illegal hiçbir talebimiz yok. Sadece ve sadece hakkımız olan haklarımızı istiyoruz. 50 yıldır sesimizi kanunlar çerçevesinde dinletmeye çalışıyoruz. Ama maalesef başarılı olamadık. Bıçak kemiğe dayandığı için bu tür bir oluşumun içinde olduk. Sayın yetkililer tuz koktu artık.  Lütfen bizim sorunlarımızı çözün” diyerek açıklanan rayiç bedellerinde indirim ve taksitlendirme istediklerini dile getirdiler.

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
23/04/2024 , 13:32:29
GAZİEMİR
21/04/2024 , 16:19:04
GAZİEMİR
21/04/2024 , 15:51:55
SPOR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin