Pazar ateşi tüketiciyi kavurmaya devam ediyor
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
EKONOMİ

Pazar ateşi tüketiciyi kavurmaya devam ediyor

Facebook'ta paylaş
Sonbahar gelmesine karşın pazaryerlerinde meyve-sebze ve gıda fiyatlarındaki artışın sürmesi tüketicileri “kışın nasıl olur” diye şimdiden kara kara düşündürüyor.
10/10/2018 , 20:56:38

Hazırlanan yeni enflasyonla mücadele paketinde yer alan market ürünlerin bazılarında yüzde 10 indirim uygulaması pazara uğramıyor.

Pazaryerlerinde meyve-sebze ve gıda fiyatlarını gören tüketici tezgahların yanına yaklaşamazken, pazarcıların müşteriyi çekme yöntemlerinden biri etiket fiyatında kilogram yerine yarım ifadeleri olurken diğer bir yandan da fiyat etiketi koymak yerine sözlü etiket(!) uygulaması kullanılıyor. Zabıta denetimlerinin ardından etiketler görünmez hale dönüşürken, tüketiciye göre fiyat uygulamasına geçiliyor.

Gaziemir Pazarları ve güncel fiyatlar…

Gaziemir’de hafta başında pazartesi kurulan Irmak Pazarı’nda fiyatlar (önceki gün diğer pazarlarda kalan ürünlerden olsa gerek) Çarşamba günü kurulan Merkez Pazar’a göre nispeten daha ucuz. Ancak mal kalitesi Merkez’e göre daha geride!

Hafta sonu cumartesi günü kurulan Dokuz Eylül Pazarı ise ürün kalitesi açısından Merkez Pazar ile aynı seviyede iken, fiyatlar ise Irmak ve Merkez Pazar’ın arasında seyrettiği görülüyor.

Gaziemir’in Pazar günü kurulan pazaryeri ise Emlak Bank Konutları bölgesindeki Sevgi Pazar’ı. Sevgi Pazarı ilçede kurulan en pahalı Pazar özelliğini kuruluyor. Fiyat yüksekliğinde Merkez Çarşamba Pazarı’nı sollayan Sevgi Pazar’ı müşterilerinin deyimiyle fiyat yüksekliği açısından “Paris Pazarı” olarak niteleniyor.

Ekim ayının ikinci haftasında kurulan pazarlarda Domates’in kilogram fiyatı ortalama 6 liradan satıldı.. Patates kilogramı 2,5 lira, Kuru soğan 2 lira, Karnabahar 5 lira, Kırmızı Pancar 4 lira, Turp, Havuç, Ispanak 3 lira, Taze fasulye, Barbunya 6,5 lira, Salatalık 2 lira, Prasa 5 lira, Yeşil Biber 5,5 lira, Marul 2,5 lira, Kırmızı Biber 5 lira, Elma, Mandalin 2,5 lira, Muz 7 lira, Üzüm 6 liradan ortalama fiyatla satıldı. Kuru yemekliklerde; Kuru fasulye kilogramı 9 lira , Mercimek 6,5 lira, Pirinç 7 lira, Bulgur 4 lira ortalama fiyat ile satıldı. Sonbaharın ve kışın en çok tüketilen beyaz eti konumundaki balıklarda da fiyatlar hayli yüksekti. Palamut’un tanesi 15 liradan, hamsi, sardalya gibi küçük balıklarda kilogramı ortalama 15 liradan satıldı.

  

   

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
23/04/2024 , 13:32:29
GAZİEMİR
21/04/2024 , 16:19:04
GAZİEMİR
21/04/2024 , 15:51:55
SPOR
21/04/2024 , 15:48:12
YAŞAM / MAGAZİN
21/04/2024 , 15:40:21
YAŞAM / MAGAZİN
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin