Dikili’de kurtuluş coşkusu
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler

Dikili’de kurtuluş coşkusu

Facebook'ta paylaş
Ay yıldızlı bayraklar ve Atatürk posterleri ile kenti adeta gelincik tarlasına çeviren Dikilili vatandaşların kurtuluş heyecanı Bayraktepe’de açılan dev Türk bayrağı, ardından gerçekleştirilen fener alayı ile Atatürk Meydanı’ndaki Yolcu Bilginç ve Mehmet Erdem konserleri ile doruğa ulaştı.
15/09/2018 , 14:50:16

Cumhuriyet, vatan ve bayrak sevdasıyla kurtuluş gününü kutlayan binlerce Dikilili, Dikili Belediyesi’nin gün boyu süren etkinliklerine katılarak kurtuluş coşkusunu arşa çevirdi. Ay yıldızlı bayraklar ve Atatürk posterleri ile kenti adeta gelincik tarlasına çeviren Dikilili vatandaşların kurtuluş heyecanı Bayraktepe’de açılan dev Türk bayrağı, ardından gerçekleştirilen fener alayı ile Atatürk Meydanı’ndaki Yolcu Bilginç ve Mehmet Erdem konserleri ile doruğa ulaştı.

Fener Alayına Yoğun İlgi

Dikili’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 96’ncı yıl dönümü Dikili Belediyesi tarafından gün boyu düzenlenen birbirinden farklı etkinliklerle kutlandı. Sabah saatlerindeki resmi tören itibariyle başlayan kutlama programı Bayraktepe’de şehitlere saygı şiarıyla dev Türk Bayrağı açılma töreni, fener alayı ve konserler ile devam etti. Binlerce Dikilili ve ilçe protokolünün tam kadro katıldığı törenle gerçekleşen dev Türk Bayrağının açılışı, kurtuluş heyecanın kenti sarmasına büyük katkı sundu. CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Tosun’un göreve gelmesinin ardından kentte özdeşleşen Çamlık Mevkii’den Atatürk Meydanı’na Dikili Belediye Bandosu’nun çaldığı marşlarla gerçekleşen fener alayı yürüyüşü ile birlikte heyecan doruğa ulaştı. Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun ve eşi Nazan Tosun’un, halkla birlikte yürüdüğü fener alayının geçişi sırasında Dikilili vatandaşlarda evlerinden, iş yerlerinden ellerindeki bayrakları sallayarak, yürüyüş yapan korteji coşkuyla selamladı.

"O Şanlı Mücadele Bugün de Devam Ediyor..."

Dikili Atatürk Meydanı’nı dolduran binlerce Dikilili’ye seslenen Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, vatan sevdalısı, bayrak sevdalısı, Cumhuriyet sevdalısı Dikilililerin bugün ortaya koyduğu kararlılığın çok anlamlı bir duruş olduğunu söyledi. Dikililerin hiçbir koşulda Atatürk, Cumhuriyet, vatan ve bayrak sevdasından  taviz vermeyeceğine dikkat çeken Başkan Tosun, “Dikilimiz  bugün bir kez daha Mustafa Kemal Atatürk'ün kenti olduğunu, Cumhuriyetimize ve bağımsızlığımıza sahip çıktığını kararlılıkla ortaya koyuyor. Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Kurtuluş savaşı döneminde emperyalist güçlere ve işbirlikçilerine karşı verilen o şanlı mücadele bugün de devam ediyor. Bizde Nene Hatunlar, Kara Fatmalar, Hasan Tahsinler, Arap Saitler bitmez. Bizde vatan sevgisi de, Cumhuriyet sevgisi de, bayrak sevgisi de Kuvayi Milliye ruhu da bitmez. Dün nasıl Mustafa Kemaller vatanımızı işgal etmek isteyen gafillere derslerini verdiyse, hiç kimsenin kuşkusu olmasın bugün ülkemizi bölmek, ayrıştırmak, Cumhuriyetimizi yılmak isteyenlere bizler Mustafa Kemal’in askerleri de geçit vermeyiz, vermeyeceğiz de. Çünkü bizler Dikili halkının her bir bireyi olarak; Anadolu topraklarının her karışında olduğu gibi Dikili’de de yazılan kahramanlık destanını unutturmamanın ve gelecek nesillere taşımanın ne kadar kutsal bir görev olduğunu çok iyi bilmekteyiz” dedi.

Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığı altında Cumhuriyetçi ve Atatürkçü yerel yönetimi olmaya devam edeceklerini dile getiren CHP’li Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Bilinmesini isterim ki; 96 yıl önce canlarını, kanlarını ortaya koyarak bağımsızlık mücadelesi veren Atalarımızın aziz hatıralarını bizler de son nefesimize kadar hep güçlü tutacağız. Cumhuriyetçilik, Halkçılık, Laiklik, Devrimcilik, Milliyetçilik ve Devletçilik ilkelerinden asla ödün vermeyeceğiz. Siyasette, ekonomide, hukukta, eğitimde, toplumsal ve kültürel yaşamda her daim aydınlıktan, çağdaşlıktan, haktan, adaletten yana olacağız. Her daim eğitim olmazsa olmazımız olacaktır. Şanlı Türk Ulusuna esaret yakışmadığı gibi geri kalmışlık asla yakışmaz. Eğitime hep destek vereceğiz. Dikili halkının daha yaşanabilir modern bir  kent imkânlarından yararlanması için hizmet mücadelemiz her geçen gün artarak devam edecektir. Yolumuz Dikili’yi, İzmir’i, tüm Anadolu’yu özgürlüğe, tam bağımsızlığa, Cumhuriyete kavuşturanların yoludur. 96 yıl önce Mustafa Kemal ve silah arkadaşları bu şanlı toprakları nasıl koruduysa, biz de bu toprakları korumaya, güzelleştirmeye devam edeceğiz. Sözümüz söz, andımız anttır. Bu şanlı gün vesilesiyle kurtuluşumuzun mimarı Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü; silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle minnetle anıyorum. Sözlerime son verirken yurdumuzun her bir karış toprağında bugün vatanımızı, bayrağımızı, Cumhuriyetimizi koruyan kahraman vatan evlatlarımıza da askerlerimize, polisimize, koruyucularımıza Allah’tan güç ve kuvvet diliyorum. Bayramın kutlu olsun Dikili, özgürlüğün, kurtuluşun kutlu olsun Dikili”

Konser programı ise Türk Hak Müziği’nin usta ismi Yolcu Bilginç ile başladı. Yaklaşık 2 saat sahnede kalan Bilginç, buram buram Anadolu ve Cumhuriyet kokan ezgilerini Dikilililerle birlikte seslendirdi. Saat 22.20’yi gösterdiğinde büyük alkışla sahneye çıkan Mehmet Erdem, seslendirdiği şarkılarla Atatürk Meydanı’nda adeta kurtuluş rüzgârını yeniden estirdi. ‘Hara’ isimli şarkısıyla konserine başlayan sanatçı söylediği hareketli şarkılar ve sahne performansıyla Dikililileri coşturdu. Coşku dolu gecenin finali Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun tarafından Mehmet Erdem’e günün anısına plaket ve çiçek takdimi ile gerçekleşti. 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin