FOÇA, DENİZCİLİK BAYRAMI’NI KUTLUYOR
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
AKTÜEL

FOÇA, DENİZCİLİK BAYRAMI’NI KUTLUYOR

Facebook'ta paylaş
Foça’da yapılan ‘‘1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’’ kutlamaları, Atatürk Anıtı’na çelenk sunma ve denize çelenk atma törenleriyle başladı.
01/07/2018 , 12:58:05

Tören programına; Foça Kaymakamı Ali Çetin, Foça Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanı Tuğamiral Gürsel Çaypınar, Foça Belediye Başkan Vekili Serdar Tunçbay, Foça Liman Başkan Vekili Mustafa Çankaya, Foça Belediyesi Meclis Üyeleri Beyhan Türker ve Raşit Dirim, Daire Amirleri, Kuzey Ege Ticari Yatlar ve Gezi Tekneleri Deniz Yolcu Taşıyıcılar Kooperatifi ve Foça Turizmciler, Yatırımcılar ve Esnaf Derneği Başkanı Umut Tutar, Foça Gezi Tekneleri Deniz Yolcu Taşıyıcılar Kooperatifi Üyeleri, Foça Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ceyhan Çetin, siyasi parti temsilcileri, denizciler ve deniz dostları katıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşımız eşliğinde Bayrağımız göndere çekildi. Atatürk Anıtı’na, Foça Liman Başkanlığı çelengi sunuldu. Foça Liman Başkan Vekili Mustafa Çankaya, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını yaptı.

Katılımcılar, çelenk atma töreni için Gemi ile denize açıldı. Foça Küçükdeniz Limanı’nda, Deniz Şehitleri anısına yapılan Saygı duruşunun ardından; Kaymakam Ali Çetin, Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanı Tuğamiral Gürsel Çaypınar, Belediye Başkan Vekili Serdar Tunçbay ve Liman Başkan Vekili Mustafa Çankaya, denize çelenk bıraktılar.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında; ‘‘Köklü, büyük bir tarihi geçmişi olan Denizciliğimizin bayramı ‘Kabotaj Bayramı’nın 92. Yıldönümünü kutluyor; tüm denizcilerimize yollarının açık olmasını diliyorum. Yaşamını denizlerde yitiren deniz şehitlerimizi de saygı ve minnetle anıyorum’’dedi.

Kutlamalar devam edecek

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları, saat 17.00’de Foça Demokrasi Meydanı’nda başlayacak etkinliklerle devam edecek. Bağarası Cemil Midilli Ortaokulu Öğrencileri mini bir konser verecek. Ardından, yüzme yarışmaları, yağlı direkten bayrak alma yarışı ve denizden tabak çıkarma yarışı yapılacak. Yanı sıra Foça Yelken İhtisas Kulübü (FYİK) sporcuları, Foça Limanı önlerinde yelken gösterileri ve yarışları yapacak.

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin