Dünyanın Kupası
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler

Dünyanın Kupası

Facebook'ta paylaş
Rusya’da başlayan 2018 Dünya Kupası Futbol Şampiyonası tüm dünyada en çok izlenen organizasyonlardan biri olarak sporseverlerin ilgisini çekiyor.
06/07/2018 , 01:58:16

Ne yazık ki millet olarak bir dünya kupasını daha televizyondan izliyor olmanın burukluğunu yaşıyoruz. 2018 Dünya Kupası’na giden yolda grup eleme maçlarında oynadığımız kalitesiz oyun ve silik futbolla A Millilerimiz Rusya biletini çoktan kaybetmişlerdi. Bunca başarısızlıklarına karşın herkesin cebi şişkin bir şekilde dolarken olan yine Türk seyircisine oldu.

 

Oysa 2002 yılında ilk kez katıldığımız dünya kupasında elde ettiğimiz üçüncülük ile futbolseverler yarına umutla bakıyordu. Ne oldu da 16 yılın sonunda 2002’nin hayli gerilerine düştük? Türk futbolseverler geride kalan son 4 dünya kupasında hayal kırıklığına uğradı? Bu konuda söylenecek çok söz var elbet! Futbolu zeka ve fizik oyunundan çıkarılarak kişisel servet edinmenin aracı olarak gören bir anlayışın egemen olduğu ülkemizde zihniyet değişimine gidilmediği sürece başarılar da hep saman alevi gibi olacaktır!

 

2002’de A Millilerimiz ile gerçekten gurur duymuş, dünyanın bir ucu demeden birçok vatandaşımız takımını desteklemek için Güney Kore’nin, Japonya’nın yolunu tutmuşlardı. O gurur ve keyfin tadı damağımızda kaldı!

 

Dünya Kupası yazımızın başında da belirttiğimiz gibi spor organizasyonlarında dünyanın en önemli etkinliklerinden biri olma özelliğini taşıyor. Kuralları, mücadelesi ve anlık becerilerin ve hataların yarattığı mucizeli sonuçlar izleyenleri adeta içine alır. Kaliteli bir oyun seyretmenin keyfi, hele bir de gönünüzdeki takımın kazanması sizi ister statta ister televizyonun başında bambaşka dünyalara taşır.

 

Biz Türkler Dünya Kupası turnuvasında yer almadığımız için her bir maçı ‘kaliteli bir maç olsun, kazanan futbol olsun’ mantığı ile maçları tam konsantre olmuş bir şekilde izlemenin keyfine varırız.

Televizyon karşısında maçı izlerken yalaka sunucuların bizim taraf olduğumuz maçlarda sergiledikleri hafiflikler ve abartılar olmadığından maçın tadına varırız.

Bu arada ‘çizgiyi geçerse gol olur!’ türünde gevezelik yapanlarda o günün konusu olur.

Ancak sunucularımızdaki bu abartılı maç anlatışı taraf olmadığımız maçlarda da kendini gösterir.

İngiltere’nin adı geçtiğinde ‘Birleşik Krallık’ gevezelikleri, abartılı Alman hayranlığı, ülkenin zenginliğine göre yalakalık türünde ezici kurgu kelimeleri de duyarız ve bunu söyleyenlere acırız, söyleniriz.

2018 Rusya Dünya Kupası’na katılan 32 takımı desteklemek için bu ülkeye giden futbol seyircilerinin coşkusuna bir anda sizde televizyonun karşısında ortak olmanız mümkün! Elbette dünya kupasını yerinde izlemek için zamanı ve maddi gücü olanlar Rusya’nın ve futbolun tadını çıkarıyordur!

 

Dünya Kupası’na katılan ermiş muradına, biz de çıkalım kerevetine!

 

Dünya Kupası’nda kazan futbol olsun. Kazanan dünya barış olsun!

 

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
23/04/2024 , 13:32:29
GAZİEMİR
21/04/2024 , 16:19:04
GAZİEMİR
21/04/2024 , 15:51:55
SPOR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin