Ak Partili Doğan Karabağlar'da imar barışını anlattı
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SİYASET

Ak Partili Doğan Karabağlar'da imar barışını anlattı

Facebook'ta paylaş
Ak Parti İzmir 1'inci Bölge Milletvekili Adayı Bilal Doğan imar barışının daha güvenli ve sağlıklı kentler kurmak için atılmış çok önemli bir adım olduğunu vurguladı.
17/06/2018 , 20:59:44

Ak Parti İzmir 1'inci Bölge Milletvekili Adayı Bilal Doğan seçim çalışmalarına Karabağlar'da devam etti. Esnaf ve ev ziyaretlerinde bulunan Doğan, imar barışıyla birlikte hükümetin bölgenin çok önemli bir sorununu çözdüğünü aktardı. İmar barışıyla Türkiye'de 13 milyona yakın hane, iş yeri, konut gibi büyük bir kitleyi ilgilendiren imarla ilgili sorunların ortadan kaldırılacağını açıklayan Doğan, İzmirlilere başvuru için acele edin çağrısında bulundu.

Karabağlar'da Kutlu ailesinin evini ziyaretinde konuyla ilgili vatandaşlara yapmaları gerekenler hakkında açıklamada bulunan Doğan, proje ile imar mevzuatına veya ruhsata aykırı yapılara verilecek kayıt belgesiyle vatandaşların imar sorunları çözüleceğini söyledi. Bu düzenleme ile devlete ihtilaflı durumun ortadan kaldırılmasının, imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı olan yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırılmasının hedeflendiğini kaydetti.

İzmir'in, imar barışından en yüksek payı alacak illerin başında geldiğini vurgulayan Doğan, İzmir'de yaklaşık 1 milyonun üzerinde konutun bundan faydalanmasının beklendiğini hatırlattı. Vatandaşların da imar barışını sevinçle karşıladığını açıklayan Doğan, İzmir'in deprem gerçeğine de dikkat çekti. Doğan, İzmir'deki binaların yüzde 65'inin depreme dayanıksız olduğunu söyleyerek, "Türkiye geneline bakıldığında İzmir'in bu konuda bir tık daha yukarıda olduğu görülüyor. Tüm ilçelerde böyle yapılar olmakla beraber merkez ilçelerde daha fazla bir yoğunluk olacağını bekliyoruz. İmar barışı kentsel dönüşümün birinci ayağıdır" açıklamasında bulundu.

İmar barışı için uzun zamandır vatandaşların beklenti içinde bulunduğunu ifade eden Doğan, "Söz konusu düzenlemeyle bunun ötesinde bir adım atıldı. Bu vatandaşın talebi ve isteğiydi. Önemli olan bizim İzmir'de geri dönüşümü sağlamamız. Bu sayede konutları olan vatandaşımıza imkan sağlamış olduk. Rantsal dönüşüm işi artık bitti. İzmir'de 1 milyondan fazla vatandaşımız 'gelecekte acaba benim evim ne olacak' diye endişe etmeyecek. Bu barış İzmir ve İzmirlilerin en büyük sorunlarından birini çözmek için atılmış çok önemli bir adımdı. Sürüncemede kalan bir konu şimdi resmi olarak kayıt altına alınıyor. Buradan gelen para kentsel dönüşümde kullanılacak ve inşallah çok daha güvenli ve sağlıklı kentler inşa edeceğiz" şeklinde konuştu.

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
15/04/2024 , 11:27:01
AKTÜEL
15/04/2024 , 11:21:27
AKTÜEL
15/04/2024 , 11:17:19
AKTÜEL
14/04/2024 , 11:29:28
GAZİEMİR
08/04/2024 , 14:46:49
AKTÜEL
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin