Gaziemir'de huzurlu Ramazanlar
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
GAZİEMİR

Gaziemir'de huzurlu Ramazanlar

Facebook'ta paylaş
Yaşam kalitesiyle İzmir'in olduğu kadar Türkiye'nin gözde ilçeleri arasına giren Gaziemir'de Ramazan bir başka geçiyor. İlçede yaşanan huzurun ardında Gaziemir Belediyesi başta olmak üzere ilçedeki siyasi ve sosyal yaşamda gelişen hoş görünün ve bu paralelde düzenlenen etkinliklerin büyük payı bulunuyor.
12/06/2018 , 21:24:31

Gaziemir Halkı bir Ramazan ayını daha birlik ve beraberlik içerisinde uğurlarken dayanışma ve paylaşmanın en güzel örneklerini sunmaya devam ediyor.

Gerek hayırsever vatandaşlarını gerekse kurum ve derneklerin 'lokma'sı, etli-pilavı, helvası tolumun geniş kesimlerince paylaşılmaya devam ediyor. Ramazan ayı geldiğinde ise bu paylaşım ve dayanışma örnekleri adeta katlanıyor.

Göreve geldiği günden itibaren kurduğu sofralarla son on yılda, on binlerce kez vatandaşları iftarda buluşturan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol bu Ramazan'la birlikte hemşerilerini Gaziemir Meydanı'nda sahur sofrasında da bir araya getirdi.

Gaziemir'de ihtiyaç sahibi vatandaşların giyim, gıda, eşya vb. birçok ihtiyacının karşılanması için Gaziemir Gıda Bankası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni kurulmasına öncelik eden Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, eşi Birsen Şenol'un başkanlığındaki Gıda Bankası'na olan desteğini sürdürüyor.

Gaziemir Belediyesi'ne ait Merkez Pazaryeri'nin zeminde faaliyet gösteren Gaziemir Gıda Bankası kurulduğu günden bu yana binlerce ihtiyaç sahibinin gereksinimlerini karşılıyor. Gıda Bankası Dernek Başkanı Birsen Şenol görevli bir personel ve gönüllülerle birlikte ihtiyaç sahibi kişilerle bizzat ilgileniyor!

Ellisekiz yıl aradan sonra partisine yeniden Gaziemir Belediyesi'ni kazandıran Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol siyasi kimliğinin ötesinde toplumun geniş kesimlerinin istek ve beklentilerine de hayli duyarlı yaklaşıyor.

Gaziemirlilerin huzur içinde ibadetlerini yerine getirebilmeleri için Cami'lerin ihtiyaç ve bakımları için yetkili elemanlarını seferber eden Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol kendisinden önce ortaya çıktığı halde çözülememiş ibadet yeri sorunlarını da kendi döneminde çözebilmiş olmanın manevi mutluluğunu yaşıyor. Gaziemir eski Tansaş'ın hemen arkasında bulunan yine eski adıyla Yeni Cami bugünkü kullanılan Emir Sultan Cami'de Başkan Şenol'un yapımında büyük emek ve destek verdiği ibadet yerlerinden biri!

Uzun yıllar Gaziemir'de müftülük görevinde bulunan ve elim bir trafik kazası sonrası yaşamını yitiren Abdurrahman Hekimoğlu'nun yıllarca dile getirmiş olmasına karşın bir türlü gerçekleştirilemeyen Gaziemir Müftülük Binası ve Yeni Camii inşaatı ancak Halil İbrahim Şenol'un belediye başkanı seçilmesiyle birlikte hayata geçilebildi. İlçe Müftüsü Hekimoğlu'un isteği, Başkan Şenol'un rızası ve belediye meclisinin kararıyla Yeni Camii ile bitişiğindeki İlçe Müftülük Binası ve Kuran Kursu binasının bulunduğu imar adasında Gaziemir Belediyesi'ne ait arsanın kullanım hakkı Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredildi. Yapılan yeni imar düzenlemesiyle birlikte dönemin Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Bardakoğlu'nun da katıldığı törenle temeli atılan Yeni Camii Kompleksi, Gaziemirli hayırseverlerin katkıları ve dönemin ilçe müftüsü Mustafa Temel ve arkadaşlarının özverili çabaları sonucunda Gaziemir Yeni Camii bugünlerde Emir Sultan Camii ve Gaziemir İlçe Müftülüğü Kompleksi olarak hizmet veriyor.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol yapım aşaması sorun hale gelmiş olan Evka 7 Zafer Mahallesi'nde yer alan Hazreti Muhammed Camii'nin gerçekleştirilerek ibadete açılmasında önemli katkısı ve desteği bulunuyor.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol'un yanı sıra ilçede faaliyet gösteren siyasi partiler ve dernekler tıpkı Gaziemirli Hayırseverler gibi ilçenin hayır ve hasenat işlerine yaptıkları olumlu katkılarla güzel bir örnek ortaya koyuyor.

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin