İlk Kurşun’un 99’uncu yılında anlamlı açılış
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
GAZİEMİR

İlk Kurşun’un 99’uncu yılında anlamlı açılış

Facebook'ta paylaş
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un yaptırdığı Gazeteciler Parkı ve Basın Özgürlüğü Anıtı yoğun bir katılımla açıldı.
15/05/2018 , 22:03:18

İzmir’in 15 Mayıs 1919’da Yunan İşgali’ne karşı Gazeteci Hasan Tahsin’in İlk Kurşun’u atması ve sonrasında katledilmesinin ardından 99 yıl geride kaldı. İzmirliler Vatan Kahramanı Gazeteci Hasan Tahsin’i hiçbir zaman unutmadı. Şehit Hasan Tahsin O’nun anısına Konak Meydanı’na dikilen İlk Kurşun Anıtı önünde bir kez daha saygı ve rahmetle andı.

 

Hasan Tahsin’in o gün düşlediği Bağımsız Türkiye hayali Cumhuriyetle birlikte gerçekleşirken özgür demokratik Türkiye hayalinin gerçekleşmesi için O’ndan sonra gelen meslektaşlarından yüzlercesi ellerinde kalemlerle mücadele verdiği sırada faili meçhul cinayetlere kurban gitti. Abdi İpekçi, Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı ve gazetecilik uğrunda tutuklu kaldığı cezaevinde katledile Metin Göktepe gibi yüzlerce gazeteciyi yitiren Türkiye Demokrasi’si büyük yara aldı.

 

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol demokratik yaşamın vazgeçilmez unsurları olan gazetecilerin mesleklerini yaptığı noktada yaşamlarını yitirmiş olmalarının anısına ilçede önemli bir tematik parka daha imzasını attı. Gazeteciler Parkı ve Basın Özgürlüğü Anıtı törenle hizmete açıldı.

 

Açılışa aralarında İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez, CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Atilla Sertel, İyi Parti Gaziemir İlçe Başkanı Leman Emin Bayındır, CHP Gaziemir İlçe Yöneticileri, belediye meclis üyeleri ve muhtarların yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Gazeteciler Parkı ve Basın Özgürlüğü Anıtı’nın açılışına katılan bir başka isim ise son yıllarda gazetecilik yaptığı için aylarca tutuklu kalan Gökmen Ulu idi. Gökmen Ulu yaptığı duygusal konuşmada gazetecileri mücadelesini böylesi bir parkta gündeme getiren Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’a teşekkür etti.

 

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen yaptığı konuşmada Gazeteciler Parkı ve Basın Özgürlüğü Anıtı projesinde Cemiyet ile Gaziemir Belediyesi’nin ortak düşüncesi olduğunu vurguladı. Misket Dikmen “Bu düşüncemizi projelendirerek çok kısa sürede yaşama geçiren Gaziemir Belediye Başkanımız sayın Halil İbrahim Şenol başta olmak üzere tüm çalışanlarımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

 

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’da yaptığı konuşmada “99 yıl önce İzmir’in İşgali’ne karşı İlk Kurşun’u atan Hasan Tahsin’i rahmetle ve saygıyla anıyoruz. Hasan Tahsin’den sonrada Türk Basını özgürlük ve demokrasi uğruna yüzlerce kalemini şehit verdi. Abdi İpekçi, Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı gibi özgür düşünen aydın gazeteciler bu ülkede katledildi. Basın özgürlüğü açısından Türkiye bugün çok kötü bir noktada. Bugün olmayan bir basın özgürlüğünün parkını ve anıtını yaptık ve açıyoruz. Bir ülkede özgür düşünen gazetecilerin varlığı çok önemlidir. Gaziemir’de tematik parklarımıza, basının özgür olduğu bir Türkiye hayaliyle  Gazeteciler Parkı ve Basın Özgürlüğü Anıtı’nı ekledik” dedi.

 

  

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin